Home » Vacancies » Senior of medior consultant ‘Duurzame Logistiek'

Senior of medior consultant ‘Duurzame Logistiek'

“Als jij bij ZES niet aan een getal denkt, maar aan bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid, dan kun jij je vanuit Districon profileren als autoriteit in dit vakgebied. Op projectbasis uiteenlopende stadslogistieke vraagstukken oplossen, van laadinfrastructuur, stedelijke mobiliteit, ZE-zones tot en met impact van duurzaamheid op ruimtelijke orde. Voor opdrachtgevers in het publieke en private domein. Met ons opleidingsprogramma “Expeditie Districon” blijf je daarnaast jezelf ontwikkelen zowel op vakgebied als op persoonlijk vlak.”

Jouw carrièrereis in de wereld van duurzaamheid krijgt een mooi vervolg bij Districon, waarbij jij jouw kennis, ervaring, netwerk en attitude als waardevolle bagage meeneemt. Niet alleen in mobiliteit en duurzaamheid, maar ook zijn er steeds nieuwe uitdagingen op het gebied van supply chain management, warehousing, netwerk, transport & distributie, organisatie en besturing.

Jouw skills zet je in voor projecten als:

 • Het uitvoeren van een marktonderzoek naar het duurzaamheidsbeleid van gemeenten m.b.t. transport en logistiek
 • Het opzetten van een innovatietraject slimme laadoplossingen met een verlader en laadinfrapartij
 • Het bepalen van de benodigde elektrische laadcapaciteit en -strategie in een stedelijk gebied
 • Het uitvoeren van CO2-performancescans en -benchmarks voor verladers en vervoerders
 • Het ontwikkelen van een stadslogistiek concept voor foodleveranciers.

Werken bij Districon

Join in! Al 45 jaar werkt Districon wereldwijd met organisaties aan de ontwikkeling en het oplossen van strategieën en vraagstukken voor integraal ketenbeheer. We genieten van uitdagingen, hoe moeilijker hoe beter en gaan voor het beste resultaat. 

Ons logistiek zenuwcentrum is het oude postkantoor van Maarssen dat we tot een sfeervol en modern kantoor hebben verbouwd. Direct naast de A2, dus goed bereikbaar. Kom je met openbaar vervoer? Station Maarssen is ongeveer 15 minuten (lekker door-)lopen.

Jij hebt in huis

Het vermogen om door te gaan tot je de juiste oplossing ziet. Je bent flexibel, coacht collega’s, stuurt grote projecten aan, zet de juiste tools in, zorgt voor ontwikkeling en innovatie van onze dienstverlening (ideeën zaaien, kansen kweken en oogsten), hebt commerciële voelsprieten, een sterk eigen netwerk en brengt ervaring in subsidietrajecten mee. Ook heb je affiniteit met tooling en visualisatie van logistieke data. Tot slot heb je werkervaring met ministeries, provincies, gemeenten, weet ‘ingangen’ en kent ‘het klappen van de zweep’ voor werken bij deze instanties.

Daarnaast ben je als Sustainability Professional:

 • ambitieus; je gaat altijd voor het beste resultaat 
 • nieuwsgierig; vraagt door tot de kern van het vraagstuk
 • empathisch; je leeft je in de klant in en denkt mee vanuit zijn of haar positie
 • oplossingsgericht; je zet klantvraag om naar analyse, modellering en projectaanpak.

Als basis neem je mee:

 • Ruime werkervaring opgedaan bij bijvoorbeeld een adviesbureau, overheidsinstantie, organisatie in de energiesector, transporteur of verlader.
 • Een afgeronde relevante wo-opleiding
 • Uitstekende beheersing van zowel Nederlandse als Engelse taal.

Wat krijg jij van ons?

Je komt bij Districon terecht in een warm bad. Wel vol bruistabletten trouwens. Hard werken wisselen we, als dat weer kan uiteraard, af met overheerlijke lunches, vrijdagmiddagborrels, barbecues, wintersportuitjes en eens in de twee jaar met het hele bedrijf een weekend weg. Een goede werk-privé balans staat bij ons voorop.

En dan krijg je ook nog:

 • een marktconform salaris met de mogelijkheid door te groeien 
 • deelname aan het ontwikkelprogramma Expeditie Districon (coaching en training, o.a. consulting skills)
 • mogelijkheid vanuit huis te werken (deden we al gedeeltelijk)
 • 26 vakantiedagen
 • smartphone, laptop en (indien nodig) auto/mobiliteit.

Nieuwsgierig? Lees hoe Ronald Schoo en Sanne Aelfers deze functie en dit werkveld ervaren, wellicht jouw toekomstige collega's!

Solliciteren

Heb je vragen over de vacature Senior of medior Consultant ‘Duurzame Logistiek’? Erwin Faber, Managing Director Districon (Advisory), beantwoordt ze graag. Hij is bereikbaar via 06 31 77 19 86 of e.faber@districon.com.

Of ben je er al uit en kun je niet wachten onze supply chain experts te ontmoeten? Mail dan je CV en motivatie naar vacature@districon.com. Je ontvangt binnen 3 werkdagen bericht. 

Dank voor de interesse, maar acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs. 
Afbeelding